הכשרת מעבד מזון לפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 23/03/23 13:14 א בניסן התשפג

שאלה

יש לנו מעבד מזון ששימש לחיתוך ירקות בלבד במהלך השנה, כמובן שמדובר בירקות לא מבושלים, (הסכינים מתכת והמיכל פלסטיק שנשטף רק במים פושרים עם סבון כלים ללא ׳סקוטש׳ או משהו דומה) - האם ניתן להשתמש בו בפסח?

תשובה

שלום וברכה

אם שימשו גם לירקות חריפים שנחתכו קודם לכן בסכין חמץ (שום, בצל, פלפל חריף, לימון וכדומה) יש להגעיל.

אם לא - אין צורך להגעיל.

תשובות לשאלות דומות ניתן לקבל במדריך המלא להכשרת כלים לפסח כאן: https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=411731&lang=HEB

בברכה

יצחק דביר