חייבים לקבור?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/11/23 12:20 טו בכסלו התשפד

שאלה

שלום לרב אני רוצה לשאול לגבי קבורה אם קברו מישהו שהיה במסיבה ברעים ופתאום אחרי השבעה באו חברים ואמרו שהם עשו סריקות באיזור ומצאו חתיכה קטנה של בשר ממנו האם חייבים לפתוח את הקבר ולקבור את זה באותו מקום? אני יודע שזה לא כל כך מקובל לשאול אבל אני שואל על זה.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אני מוסר תנחומים למשפחה ולחברים שיקירם נרצח ויהי רצון שמנחם ציון בבניין ירושלים ינחם אתכם אמן.

ראשית אני חושב שאם החברים מצאו חלקי גופה או חלקי איברים עליהם ליצור קשר עם הגורמים המוסמכים ברבנות הצבאית ולהעביר להם את זה לשם זיהוי ודאי. (יש אפשרות לערוך בדיקה ולדעת של מי האיבר הזה או הממצא שנמצא) והם יחליטו מה כדאי ומה צריך לעשות והאם לצרף את זה לקבר הקיים.

באופן כללי לשאלתך מבחינה הלכתית אז אם מדובר בממצא קטן שהוא פחות מכזית זה לא חייב קבורה .

שנדע ימים טובים ונתבשר בשורות טובות אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו

.