האם כלים במדיח זה משמש כהכשרת כלים?

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 12/11/22 23:49 יח בחשון התשפג

שאלה

כאשר שמים כלים במדיח והם עוברים תהליך הרתחה עם ניקוי חזק של חומר האם זה מנקה את הכלי מעניין הבשרי חלבי? כלומר אם שמתי צלחת בשרית במדיח והיא עוברת תהליך שכזה האם שהיא יוצאת הצלחת יכולה לשמש גם לחלבי? וכנל לגבי סכום וסירים?

תשובה

שלום וברכה,

השימוש במדיח מנקה את הכלים היטב (בדרך כלל), אך הוא לא מכשיר אותם.

הסיבה לכך שכדי להכשיר את הכלים צריך להפליט את הטעם הבלוע בתוכם.

יש דרך להכשיר כל כלי על פי אופן השימוש בו, על פי הכלל: "כבולעו כך פולטו".

יש כלים שצריכים הגעלה, יש כלים שצריכים ליבון, יש כלים שמספיק עליהם עירוי מכלי ראשון, ויש גם מצבים שבהם אי אפשר להכשיר כלי.

השימוש במדיח אפילו שהוא מנקה את הכלים במים חמים הוא לא יכול להכשיר אותם. יש להוסיף שהמים במדיח לא מבעבעים מרוב חום, ובנוסף הכלי לא נמצא כולו בתוך המים (תוך כדי הפעלת המדיח).

בהצלחה רבה,

הלל