ספרים באמונה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 02/08/13 16:48 כו באב התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום.

יש לי כמה שאלות.

1.יוצא לי להיות הרבה בקרב אנשים בני גילי שאינם שומרי תורה ומצוות.לעיתים קרובות הם שואלים אותי שאלות ומצפים לתשובה שתספק אותם.שאלות על אמונה,תפילה,צניעות,שמירת נגיעה וכו'.אני כ'כ בטוחה באמונה שלי ומה שאני עושה אבל התשובות שלי לא נשמעות טובות ואפילו קצת מבלבלות כי אני לא כ'כ יודעת להסביר.רציתי לשאול אם יש ספר שאוכל ללמוד דרכו וכךך התשבות שלי יהיו מאורגנות ומובנות או שהמליץ להם ושם יהיו כל התשובות.

2.האם יש איסור לעלות להר הבית?יש הבדל בין גברים לנשים?

3.למה שירות לאומי עדיף על שירות צבאי?גם בשירות לאומי יש בעיות רבות.

תודה רבה על כל העבודה שלכם באתר,שבת שלום.

תשובה

בס"ד

שלום רב.

ראשית רציתי לברך שחפץ ה' בידך יצלח לקרב את אחינו בני ישראל לאביהם שבשמים, אמן.

בנוגע לשאלותיך, 1. אני ממליץ לך ללמוד את ספר הכוזרי עם פירוש של הרב אורי שרקי או של הרב שלמה אבינר, ספר הכוזרי הוא ספר היסוד באמונה והשקפה.

כמו כן- ממליץ לך ללמוד את הספר יוצר אור- של הרב שלמה אבינר, הוא כולל בתוכו הרבה נושאים באמונה.

כמו כן- ממליץ לך ללמוד את הספר כתנות אור- שם יש מגוון מאמרים על נושא הצניעות.

החוברת מגע קסם- היא ממולצת מאוד, היא מסבירה מדוע כל מגע בין גבר לאישה אינו טוב.

הספר קדושים תהיו של הרב שמואל כץ - מסביר מה מותר ומה אסור בהלכות צניעות.

2. חלק מהרבנים אומרים שלא עולים להר הבית, מכיון שלא יודעים את הגבולות המותרים לעליה, וכן דעתו של מורנו ורבנו הרב מרדכי אליהו זיע"א.

הרב דב ליאור מתיר עליה להר הבית.

לגברים הדבר יותר קל ופשוט (למתירים לעלות), לגבי נשים- הדבר מורכב, ויש לשאול ולהתייעץ. (אפשר לחפש באינטרנט- נשים למען המקדש)

3. נכון הדבר שגם בשירות לאומי יש בעיות , לכן מותר שירות לאומי רק במקום בו האווירה מתאימה, ואין חשש של אי צניעות.

ברכה והצלחה.