מקלחת בשבת/יומטוב?

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 17/04/09 12:45 כג בניסן התשסט

שאלה

שלום רב!

אני מבקש אם תוכל לענות לי לשאלה שחוזרת לי פעם בפעם בשבת ואני לא יודע איך לענות עליה. אני בחור דתי לומד בישיבה תיכונית,ורציתי לשאול האם מותר לי בשבת/יומטוב בבוקר (לאחר התפילה/לפני התפילה)להתקלח? [אני גם אחד כזה שרגיל כל יום להתקלח בבוקר]

אני מאוד אשמח לתשובה. תודה מראש!

אלי חדאד.

תשובה

מותר להתקלח במיים קרים כלומר פושרים (למשל מדוד שמש). (אם הבוילר דלוק בטעות או שהמיים חמים עדיין בחום שהיד סולדת כתוצאה מהבוילר החשמלי שדלק עד כניסת שבת-אסור בשום אופן לפתוח את ברז המיים החמים, אפילו עם פותח במקביל את הקרים כדי ליצור פושרים)