מלבוש בשעת התפילה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 29/03/07 01:39 י בניסן התשסז

שאלה

לך,השלום וברכה.

ברצוני לשאלך שאלה:

ישנו משפט ידוע האומר שאדם בשעת תפילתו צריך משים עצמו כאילו מדבר עם מלך בשר ודם.ז"א שצריך לתקן בגדיו,שעמידתו תהא זקופה ומעוררת כבוד,וכן הלאה...

הנני מוצאת עצמי מסכימה בכל ליבי עם הנ"ל אך ישנה בעיה קלושה שצצה בליבי בשומעי זאת.

אדם פשוט אנוכי וכשמהרהרת אני בליבי כאילו עמדתי לפני בשר ודם איני מוצאת בעיה בנפשי לעמוד לפניו בבגדי הפשוטים ביותר,אלא משום יצר האדם הטמון בו מתלבשת אני בצנעה.למותר לומר שיצר זה הינו אנושי בלבד ועל כן בעומדי לפני בורא עולם אין עניין זה עולה כלל וכלל.

לפיכך-האם אפשר לי שאעמוד בתפילה בבגדים מכובדים אך לא צנועים כדת ההלכה?

הרי ע"פ דעה זו לא צצה כאן בעיה כלל ועיקר...

תודה על תשומת הלב!

שמחה ואור!

תשובה

אסור. צניעות אמורה לבטא גם משהו פנימי גם כשאין אנשים נוכחים, ולכן גם לפני הקב"ה היא הכרחית
שבת שלום וחג שמח