מותר לדבר עם אישה?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 03/09/13 18:45 כח באלול התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב...

רציתי לברר את עניין מסויים,הבנתי שאסור שבן ובת ידברו בגובה העיניים ? ושאסור לבן ובת להסתכל אחד לשני בעיניים..האם זה נכון ? ואם כן .. אפשר בבקשה הסבר על כל ההלכות שכרוחות בעניין זה ?

תודה רבה ,..

תשובה

בס"ד

שלום רב.

תורתנו תורת חיים היא.

אין התורה אוסרת על איש לדבר עם אישה כאשר זה [לצורך].

על כן: [מותר לאיש לדבר עם אישה כשזה לצורך.]

צורך זה כולל הרבה דברים: בין אם זה לצורך שידוכין, בין אם זה לצורך עזרה (איפה נמצא הרחוב הזה..), בין אם זה לצורך קירוב רחוקים והחזרה בתשובה.

[שלא לצורך]: אין לאיש לדבר עם אישה (שאינה אשתו או אינה קרובת משפחה).

גם בדיבור לצורך על האיש לדעת שמותר לו לראות בעיניו את האישה העומדת מולו, אל אסור לו לבהות בה ולהתבונן בה יתר על המידה, כיון שעל ידי שמתבונן בה בדקדוק רב, זה מבעיר את יצר הרע ויחשוב מחשבות שאינם טובות.

(שולחן ערוך אבן העזר סימן כא´ וסימן כג´ ובנושאי כלים שם, ובספר קדושים תהיו של הרב שמואל כץ שליט"א)

אם האישה אינה לבושה בצניעות - ישתדל האדם לא להסתכל עליה, ואם נצרך- יסתכל בפניה ולא בגופה.

[לצורך קירוב רחוקים] נאמר : "עת לעשות לה´ הפרו תורתך", ואם יש אשה ששואלת איש שאלות בהלכה , בהשקפה או באמונה, ואין לידו מישהי שיכולה להסביר טוב כמוהו , אזי מצוה על האדם להסביר לה את דבר ה´, ולהראות לה הדרך בה ישכון אור..

ולא יפחד מזה שהיא אולי לא צנועה.. כי ברגע שהאדם פולט מפיו דברי תורה וקדושה - הוא לא בולע, ומראה זה לא ישפיע עליו..

[בתנאי שהולך האדם ועושה מעשים אלה של קירוב רחוקים לשם שמים, וה´ הטוב לא ימנע טוב להולכים בתמים , ובפרט זה שמקרב רחוקים שעליו אומר הזוהר הקדוש שאין למעלה ממנו.]

מקווה שעזרת לך בתשובה זו.

ממליץ לך ללמוד את הספר "קדושים תהיו" של הרב שמואל כץ שליט"א העוסק בהלכות אלו.

ברכה והצלחה.