כוונה בתפילות/ברכות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 22/01/07 12:49 ג בשבט התשסז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

אני נוהגת להתעכב בזמן אמירת התפילות/הברכות במשך היום, כיוון שאני רוצה להבין מה אני אומרת ומתוך כך גם להתכוון לזה.

לפעמים יוצא לי לחשוב שאולי אני טועה... שאולי מספיק לומר רק את המילים עצמן בבהירות ולא לחשוב על כל מילה ומילה(למשל כאשר אני מברכת, אני חושבת על כל תיבה ותיבה בנפרד מה המשמעות שלה: "ברוך"=מקור כל הברכות, מבורך. "אתה"=הקב"ה "ה'"=הי'ה הווה וי'הי'ה" וכן הלאה...)

אחת הסיבות המרכזיות שאני חושבת שזו אולי בעי'ה היא משום שזה דורש ממני הרבה זמן. וכאשר אני בסביבת אנשים (משפחה, חברות) זה לפעמים מפריע לי להתנהל כמו שכולם מתנהלים כי אני צריכה זמן עודף לתפילות ולברכות. לכן לפעמים זה מקשה עלי'י, למרות שאני מאוד מרוצה ומסופקת מכך, ומרגישה יותר קרובה לקב"ה בצורה הזו (אני חושבת...).

וכן, לפעמים אני מוצאת את עצמי "מתכוונת מראש" על ברכות או תפילות שאומר במהלך היום, כדי לא לעכב את שאר בני משפחתי והסביבה שלי. כדי שלא יחכו לי הרבה זמן בלי לעשות כלום.

מאוד מאוד אשמח לתשובה.

תודה רבה לכם! אתם עושים עבודת קודש אמיתית!

תשובה

לשואלת שלום רב
יישר כוחך שאת משתדלת להתכוון יותר בתפילה. כך ודאי ראוי לעשות.
יחד עם זה גם כאן חשוב למצוא את האיזון הנכון. התפילה צריכה להיות שיחה זורמת וטבעית עם הקב"ה. ולכן צריך להיזהר שלא תיהפך לתהליך עיוני במילות הסידור, שכל כולו התאמצות לחשוב את המחשבות הנכונות. צריך לרכז את הכוונה בקב"ה, בפניה אליו, בשיחה איתו ובהתייחדות עימו. והעיקר כמו שכתבת שתרגישי שאת קרובה אליו.
כמו כן כדאי למצוא פתרונות לעיכובים. וכפי שכתבת יפה שאת מתכוונת מראש וכו'. כך אפשר להתחיל מוקדם יותר וכד' ע"מ לא לעכב אחרים. כמו כן צריך לזכור שבנות לא חייבות להתפלל את כל מה שבנים אומרים.
ולסיכום - אלו רק הערות, אבל העיקר הוא שדרכך טובה ונכונה.
בברכה
אפי קיציס