חלום כיפור

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 15/09/13 13:53 יא בתשרי התשעד

שאלה

בס"ד

חלמתי בצהרי כיפור י' תשריי, השנה שחבר טוב של גבר שהכירו (לי בשמיני עצרת בארוחת שבת לפני שלום שנים בבית של החבר שהתקשר בחלום להזמין אותי) התקשר אלי והזמין אותי לבית שלהם לארוחה ביום שבת בסוכות הקרוב לא בערב סוכות ראשון אלא בשבת מיד אחרי. כלומר בט"ז בתשרי ואני אומרת לחבר שלו אבל אני רוצה לראות את הבנות שלו (הגבר גרוש עם שתי בנות שהספקתי להכיר במהלך השלוש שנים האלו ומאוד נקשרנו והיה דרבון מלא מצד האב שיהיו איתי. ביני לבין האבא לא היו מפגשים למרות שאמר לי כי רק העובדה שאני בוגרת ממנו בשש שנים מפריע לו. יודגש כי אני חוזרת בתשובה והוא רב.) החבר שלו ענה לי ואמר אל תדאגי את תראי אותן בחול המועד סוכות 2. בחלום לא נאמר שגם הגבר הזה יהיה אלא זה ברור לי.

מה פירוש החלום

תשובה

שלום וברכה,
אקדים בכך שאינני פותר חלומות.
ואינני חושב שבימינו יש מישהו שיכול להתחייב שיש לו פתרונות ראויים לחלומות.
חשוב לדעת שיחס היהדות לחלומות מורכב. מצד אחד כתוב בגמרא במסכת ברכות ש"אין חלום בלא דברים בטלים".
ומצד שני כתוב שחלום הוא "אחד מששים בנבואה".
בין שני הקטבים הללו אנו צועדים כל הזמן ביחס שלנו לחלומות.
את יכולה להתעלם מהחלום ולתת לחיים להמשיך כרגיל
ואת יכולה לפרש אותו לכיוונים שאת בוחרת.

העיקר צריך לדעת שאנו נצטווינו על "תמים תהיה עם ה' אלוקיך" ולא לדרוש במה שנסתר מאיתנו.
אם את מצליחה להתעלם מהחלום, זה רעיון טוב כדי להצליח להתמודד כראוי.

בברכה שנה טובה,
והצלחה בכל מעשה ידייך,
הלל.