הרב של עמלק

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 28/07/13 21:32 כא באב התשעג

שאלה

בס"ד

שלום רב

עברו מספר שבועות מאז הבחירות לרבנות הראשית ומאז אנני יכול להירגע מדבריו של ראש ישיבה חשובה שהטיל דופי בכל אנשי הכיפות הסרוגות הוא כינה אותנו לא פחות מאשר עמלק ...

לא ציפתי מרב להתנהגות כזו ..

המשיך והבטיח גיהנום לבוחרי הבית היהודי וכינה אותנו "לא יהודים" ...

למה ??אני במשבר עמוק מהרבנים ומראשי הישיבות ..

ומהאמונה בגאולה ..נו ..

באמת ככה המשיח יבא ?ככה השם רוצה?ככה הוא יגאלנו ??ככה יבנה המקדש??

אנא הרב עזור לי...

.

תשובה

בס"ד

שלום רב.

אכן גדול הכאב והשבר .

אין ספק שדברים אלו מוטב להם ולנו שלא היו נאמרים .

כואב שבעתיים שנאמרו דווקא בימי "בין המיצרים". ימים שנחרב לנו הבית בגלל שינאת חינם.

ואולי דווקא בכך ניתן לראות את סימני הגאולה ,"שהאמת תהה נעדרת"

ועוד יותר כפי שאמר הגאון מווילנה בספרו "קול התור" שהשטן מסמא את עניהם ומטעה את גדולי ישראל ...אז אני רואה את החצי החיובי .

[דברים אלו הם פשוט אובדן דרך המעדים על פחד מפני האמת.]

(הפחד מפני עולם התורה הפורח של בני הכיפות הסרוגות ,העמידה החזקה על קיום המצוות בצבא ובחיים האזרחיים ההצלחה של שילוב תורה ועבודה.

המידות ורמת המוסר הגבוהה הנמצאת בישיבות ובאולפנות .

[כל אלה יחד בעצם מערערים את האידיאולוגיה הנבובה של היהדות הספרדית החרדית המנסה ללכת בעקבות היהדות החרדית הליטאית..)]

אין לי מלים להוקיע את התנהגות זו מלבד מאמר חז"ל אודות :

[עשרים וארבע אלף תלמדי רבי עקיבה שמתו ..

בגלל "שלא נהגו כבוד זה בזה.]"

השם לא רצה את התורה שלהם וגם זכות רבם וזכות לימוד התורה לא עמד להם.

כנראה שהתורה שלהם היתה פחות חשובה להשם ,מעצם התנהגותם החברתית זה כלפי זה .["לא נהגו כבוד זה בזה"].

לא מדובר חלילה שהשוו זה את זה לעמלק ,אלא פשוט לא נהגו כבוד..

ועל זה אנו מתאבלים דורות, [כי תורה בלי כבוד זה לזה היא כגוף בלא נשמה ,שהמוות טוב ממנה.]

אני מקווה שיחזרו בהם כל מי ששתק ולא מחה על הדברים הללו.

וכמובן ראש הישיבה יודיע ברבים כי טעה והטעה וילמד סנגוריה גדולה על ישראל מקיימי המצוות וגם מי שאינם, לומדי התורה ועובדי האדמה.

[אני מניח כי עולם התורה חרדי נמצא באמת במשבר זהות עמוק .. אין בו התיחסות הילכתית לצבא ולמדינה לחברה החילונית ,לחברה הדתית ,למדע ולטכנולוגיה המתחדשת ואפילו לא לתורת הארץ..]

כמו לשאלת לימוד תורה על ידי מי שאינם מקיימי מצוות.
משיח וגאולה, בנית בית במקדש, ושאלת הקרבת הקורבנות..

[במקום לאהוב לכבד וללמד ברח הציבור החרדי מהתמודדויות קשות אלה ובעצם ברח מ- "התורה הגואלת" ,]

ובחר בהתקפות נבובות שלא מוסיפות כבוד לו וליהדות....חבל.

בברכה