הזמנת ארוחה בדייט

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 31/07/13 13:58 כד באב התשעג

שאלה

שלום

נאמר לי שיש הלכה ברורה (ולא מנהג) שיש איסור לגבר להזמין אישה לארוחה מלאה עד לאחר הנישואים.

האם זה אכן הלכה (אפילו אם הזוג יוצאים הרבה זמן, עדיין היא "אישה זרה?")

ואם זה הלכה, מה המקורות, והאם יש הבדל בין עידות השונות.

האם מנהג המקום משנה ?(הרי הלכה כזה מתאים לכל העולם)

ידוע לי שבארה"ב מקובל שאפילו הדייט הראשון אצל הדתיים (לא החרדים) זהארוחה אפילו מפוארת במסעדה יוקרה (אני לא בעד רק שתיה למספר סיבות)

תודה

ובברכה

תשובה

בס"ד

שלום רב.

מותר לך להזמין אישה שאתה יוצא איתה לדייט (לצורך שידוכין) - לארוחה במסעדה או לבית קפה.

תבדוק רק שהמסעדה כשירה למהדרין.

במהלך הארוחה- אסור רק להזמין יין עבורכם (כמו כן- אסור גם מיץ ענבים, או משקה משכר אחר)(ראה דרכי טהרה פרק ה').

יעזרך ה' להתחתן במהרה, בשמחה ובקלות, אמן.

ברכה והצלחה.