הורדת תוכן בשבת/יום טוב

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 01/05/11 00:46 כז בניסן התשעא

שאלה

לכבוד הרב שלום,

חיפשתי בכמה מקומות לגבי הורדת תכנים בשבת/יו"ט ובכולם ראיתי שאם אין בעיה הלכתית עם התוכן/ האתר אזי מותר להוריד.

אך מה קורה בעניין הכנה משבת לחול? כאשר התוכן יורד בשבת הוא מוכן משבת לחול, האם אין כאן בעיה?

בברכה, רועי.

תשובה

שלום וברכה

אכן גם אני מכיר את הפסיקה שבמקרה ומדובר בתכנים מותרים, ובהורדה המותרת (ולא חלילה גזל בשיתוף וכיו"ב), אין איסור בהורדה בשבת, כשהמחשב התחיל לעשות זאת ביום שישי.

לכאורה אין בזה בעיית הכנה כי אינך עושה דבר בשבת (אם היית עושה היה בכך איסור מצד עצמו...)

ראוי לחשוב האם הפעולה הזו, על אף שניתן להתיר אותה, רצויה 'לכתחילה'. לתחושתי (ואין זו הלכה אלא תחושה אישית) כיבוי המחשב הוא אחד הצעדים המשמעותיים בהכנת הבית המודרני לשבת...

כל טוב

אורי