שעות בין בשר לחלב

חדשות כיפה רבני כושרות 18/02/18 11:33 ג באדר התשעח

שאלה

שלום הרב,

אני לא מקילה בין שעות בשר לחלב ומקפידה לשמור שש, רציתי לדעת מהי סבירת המקלים בקצת יותר מחמש שעות בין אכילת בשר לחלב? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

לשונו של הרמב"ם שיש להפריד בין בשר לחלב 'כמו שש שעות'.

יש ראשונים שלמדו מכך שאין הכוונה לשש שעות מלאות, אלא די בקירוב לכך. משום כך יש שמסתפקים בחמש וחצי שעות, כך שרוב השעה השישית כבר עברה, ויש שמסתפקים בחמש שעות וקצת כך שהשעה השישית כבר החלה.

ולמעשה ינהג כל אחד כמנהג אבותיו, והרוצה לשנותו יעשה שאלת חכם, וצריך גם לעשות התרת נדרים.