שמירת העיניים 3

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/10/02 19:10 ז בחשון התשסג

שאלה

בקשר ל

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=14460

כבוד הרב

שאלתי אותך על שמירת העיניים, לא על הצטרפות לחברה מעוברת כלשהי,

הבאתי רק דוג' מחיי היום יום של חברה מעורבת מסויימת (כמו צופים, מד"א, וכו')

ובקשר לזה, ב"ה אני מרגיש שאני תורם המון במסגרת שאני נמצא בה

רק רציתי לשאול, בקשר למה שכתבת לי בהודעה הראשונה הראשונה על שמירת העיניים,

על זה שאמרת שאתה מכיר 2 אנשים שלא הסתכלו שנתיים על נשים...

אז לדעתך, האם זה מתאים לכולם או שצריך להגיע למטרה הזו בהדרגה? ובכלל, האם זה האידיאל שלנו?

בתודה

סליחה אם אני מתבטא בצורה של דיבור אל חבר ולא אל רב, זאת לא הכוונה שלי, פשוט לא מצאתי דרך אחרת לנסח את זה...

תודה רבה בכל אופן על כל התשובות שלך

תשובה

בס"ד

איני יודע אם כל אחד יכול להגיע למדרגה זו .
אבל מי שמגיע אליה מתוך עבודת ה' אמיתית שלא רק עיניו שמורות אלא גם מחשבותיו - הוא יכול בגלל זה להגיע למדרגות גדולות בקדושה ובתפילה ובדבקות אלוקים.

בהצלחה בכל מכל כל