כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 14/01/18 20:48 כז בטבת התשעח

שאלה

איך נותנים כשרות לתמצית וניל? האם צריך לתת תרומות ומעשרות מהמקלות? אם לא למה?

תשובה

שלום וברכה

לצערי לא הבנתי את תחילת שאלתך. נתינת כשרות לתמצית וניל מורכבת מחלקים שונים, כשרות הכלים, חומרי העזר ועוד. אשמח אם תמקד את השאלה.

בענין תרומות ומעשרות ממקלות וניל - באופן כללי כמעט ואין גידול של וניל בארץ, ולכן אין צורך להפריש מהם תרומות ומעשרות.

אם גדלו בארץ (או שהיה גמר מלאכה בארץ) הדבר נתון במחלוקת, משום שבאופן עקרוני אין צורך להפריש תרומות ומעשרות מתבלינים שאינם נאכלים כמו שהם אלא בתערובת, אך דעת הגר"מ אליהו שיש להפריש מאלו שמפיקים מהם תמצית או תה תרומות ומעשרות, ויש החוששים לדבריו ומפרישים בלא ברכה.