חתן שר לכלה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/12/17 08:50 כד בכסלו התשעח

שאלה

בס"ד

רציתי לדעת:

א. האם מותר לחתן לשיר בחתונה שלו לכלה? (כמובן בצניעות והפרדה בין הקהל)

ב. האם מותר לשיר שיר שמראה חיבה לכלה כמובן לא בצורה לא צנועה, אלא בתיאור כללי של אהבה כלפיה? (כאשר זה שיר שהוא לא נכתב ממקורות הקודש, אך אין בו משום חוסר צניעות)

ג. האם זה בעייתי לאדם דתי להיות נוכח/לשמוע חתן ששר שיר חיבה לכלה?

ההגדרה שלי לשיר חיבה - היא שיר על כמה הוא שמח בה, וכמה הוא שמח וישמח אותה בדרכם המשותפת. בלי תיאור בוטה שהוא.

תשובה

שלום

א. אם מדובר בשיר סתמי שהחתן שר לקהל ולא לאשתו, מותר. אך שיר אהבה וחיבה, או שיר סתמי המכוון לכלה, לא נכון לעשות כן. נמוקי יוסף הובא ברמ"א אה"ע כא סעיף ה. ועיין ט"ז בעניין דומה שאשתו פולה כינים ממנו, שכל הרואה זה נזכר בקירוב שלהם ע"י תשמיש וכו', אף כשאין ראשו בחיקה.

ב. לא נכון לעשות כן.

ג. נכון לעסוק בדבר אחר ולא להקשיב בשירו, או לצאת

אולם שיר כללי על אהבה, מותר לכתוב ולשיר, ובלבד שלא לאשה מסויימת (לכן בחתונה יש בעיה). שכן מצינו גדולי הדורות שכתבו שירים על מעלת האהבה ועל התחושות העדינות שלה, לא רק כמשל אלא כדבר עצמי. כגון ריה"ל, רבי שמואל הנגיד ועוד. ובלבד שהמילים נקיות, ומדובר באהבה ולא בתאווה, ולא מצויין או מובן מהשיר אל מי הוא נכתב, אלא באופן כללי כפי שנהגו הגדולים לכתוב 'לצביה מדוד' וכד'.

כל טוב