חמץ שעבר עליו הפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 07/05/18 08:48 כב באייר התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב

לכבוד חג הפסח הביאו לנו מהבסיס חבילות שי לחג, חלק מהממתקים בחבילות אינם כשרים לפסח. יום לפני החג לא הגעתי למקום עבודתי לכן שמרו לי את החבילה במשרד בבסיס עד לאחר החג.

שביצעתי מכירת חמץ כיוונתי גם על החבילה הנ"ל, למרות שבטופס מכירה רשמתי את כתובת מגוריי. האם ניתן לאכול מהחבילה, או שמא זה חמץ שעבר עליו הפסח ויש לבערו.

*יש לציין שרב הבסיס גם מבצע מכירת חמץ כללית

תודה

תשובה

שלום וברכה

המקרה שאתה מציג מעט בעייתי.

משום שאתה לא ציינת בשטר אלא את ביתך, השטר הינו מסמך משפטי לכל דבר ודברים שאינם מצוינים בו אינם כלולים בו.

אם החבילה לא ניתנה למישהו בשבילך לפני פסח - היא שייכת עדיין לבסיס והיא יכולה להיות כלולה במכירתו של רב הבסיס.

אך אם הביאו לחבר להביא או לשמור לך - החבילה כבר שייכת לך, ורב הבסיס אינו יכול למכור את החבילה שכבר שייכת לך, ומשום כך אינך יכול להשתמש במוצרי החמץ כעת.

אציין שלא בכל מוצר שאינו כשר לפסח אי אפשר להשתמש אחר הפסח, תוכל למצוא פירוט של המוצרים הבעייתיים בסוף קישור זה:

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=42024&lang=HEB