השלמת תפילה אחה"צ

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/06/17 09:41 כד בסיון התשעז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול האם אפשר להשלים את החלק השני של תפילת שחרית (תחנון, אשרי, קדושה דסידרא וכו'...) בשעה 14-15 בצהרים, שכבר עבר זמן תפילת שחרית?

תודה מראש,

אסף

תשובה

ב"ה

שלום.

אם יש צורך הדבר אפשרי.

תשתדל שלא לחלוץ התפילין לפני סוף קדיש תתקבל שאחרי "ובא לציון" שאז מסתיימת התפילה באופן רשמי. ומשם והלאה תשלים כשיתאפשר לך הדבר.

ועיין בשו"ע אורח חיים סימן קל"ב סעיף ב שפסק בלשון של אסור ואני אצטט לך את דבריו "אסור לאדם לצאת את בית הכנסת קודם קדושא דסידרא" והפוסקים העירו על זה שאם יש שעת צורך או שעת הדחק הדבר מותר .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

..