הנקה ויום הכיפורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/09/17 05:50 ח בתשרי התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני מניקה את בני בן ה5.5 חודשים הנקה כמעט מלאה עם השלמות סימילאק אחרי הנקה כפעם פעמיים ביום.

כעת לפני יום הכיפורים רציתי לשאול כיצד עלי לנהוג לעניין ההנקה-

לפני שאציין את שאלותיי חשוב לי להדגיש ההנקה אצלי איננה מבוססת, אף התייעצתי עם יועצץ הנקה בעניין, ואני בניסיונות מתמידים להצליח לייצר מספיק חלב על מנת שלא אזדקק להשלמות שציינתי לעיל.

בהנתן כך שהגוף שלי מייצר כ700-800 מ"ל חלב אם ביום, ושעלי להניק לפחות כל ארוחה שניה על מנת שההנקה שלי לא תפגע מכך- האם במידה וארגיש מאוד לא טוב יש מקום להתיר לשתות פחות מהשיעור? האם יש עניינים נוספים הנוגעים להנקה וליום הכיפורים שעלי לדעת?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

כשיש חשש מאובדן ההנקה מותר לשתות פחות מכשיעור כשצריך.

כל טוב וגמר טוב