דייל אוויר

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 04/01/18 10:36 יז בטבת התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול כיצד אפשר לשלב את עניין הדת יחד עם עניין העבודה כאשר מדובר בדייל אוויר.

לדוגמא יתכן ותהיינה מצבים בהם המטוס ימריא בחצות הלילה וינחת רק בצהריי היום, בזמן זה על הדיילים מוטלת עבודה רבה במתן השירות, ויתכן ולא יספיק בהנחת תפילין ולמלא אחר כלל התפילות.

כיצד ניתן לשלב את השניים יחד ?

תשובה

שלום וברכה,

אני מבין שאתה בעבודה לא שגרתית ומורכבת. בכל אופן הנך צריך לזכור, שני דברים:

א. שאנחנו מצווים על שמירת המצוות, בכל מקום ובכל זמן.

ב.זה נכון שלפעמים ישנם אילוצים ועיסוקים, שמקשים עלינו לקיים את המצוות כראוי, אך בכל אופן, אנו מבחינתנו צרכים לעשות את השתדלות המרבית, לקיים את המצוות כראוי .

לגבי שאלתך, אני מאמין שהנך זכאי להפסקות בזמן עבודתך, לצורך אוכל וכדו'

על כן א. אתה צריך לבקש ממעסיקך להתחשב בך, ולתת לך את הזמן שאתה צריך גם לתפילות.

ב. אם בקשתך לא נענתה, אתה בכל אופן צריך להתפלל, ולהניח תפילין, בזמן שניתן לך

כהפסקה.

אתה תעשה את כל ההשתדלות לקיים את המצוות, והקב"ה יסייע לך להצליח....

ברכה והצלחה