בר מצווה בשלושת השבועות ותאריך הנחת תפילין

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 21/10/17 23:01 א בחשון התשעח

שאלה

בני נולד בכ"ה תמוז.

אנו מתכוונים לעשות אירוע שבת חתן במלון (במקום באולם).

שאלות-

1.האם לפי מנהג אשכנז עליה לתורה תהיה בשבת כ"ד תמוז או שצריך בשבת ב' אב שיוצא תשעת הימים?

2.האם הסעודה שלישית תיחשב כסעודת מצווה או שצריך לעשות סעודה בכ"ה תמוז ,ביום שנולד?

3.האם אפשר להזמין אורחים רבים מעבר למניין ?

4. האם יש אפשרות לעשות הנחת תפילין בכותל בכ"ה תמוז בשלושת השבועות עם מתופפים ומוסיקת רקע או שיש בעיה?

אודה מראש על המלצתך.

תשובה

שלום רב

ראשית ראשית לפי דברייך בנך יהיה בן 13 רק ביום ראשון כה תמוז . ולפיכך שבת בר מצוה עם עלייה לתורה וכו' אינה רלוונטית בשבת זו . הנחת התפילין שלו תהיה רק ביום ראשון כה תמוז ושבת בר המצווה תהיה בשבת שלאחר מכן דהיינו ב ' באב פרשת מטות - מסעי . (שבת בר מצוה אינה דומה לשבת חתן שעושים כמנהג האשכנזים בשבת שלפני החתונה )

מותר להזמין הרבה אורחים

לגבי מוזיקת ליווי בבר מצווה - אם אתם מקיימים את הנחת התפילין והסעודה ביום כה תמוז עצמו שהוא יום בר המצווה, תוכלו לקיימם עם מתופפים או מוזיקה.