בין אדם לחברו

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/12/17 11:41 ח בטבת התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב

נתקלתי בבעיה שכל פעם שאני וחברה שלי מסתובבות ביחד יש מישהי (חברה לכיתה) שעוקבת אחריינו

עכשיו אין לנו בעיה להיות איתה ולדבר איתה אבל פשוט אין לנו שונא שיחה איתה וגם היא לא מנסה לפתח איזהו דיבור בנינו היא פשוט רואה אותנו וניצמדת אלינו מאחורה בלי שאנחנו שמות לב

מה שאנחנו מנסות לעשות זה בהתחלה לצרף אותה ולדבר איתה ולשתף אותה אבל באיזה שהו שלב אנחנו רוצות להיות קצת לבד ואנחנו מנסות להסביר לה בדרך רמזים שאנחנו רוצות לדבר קצת בפרטיות ושתחזור אחר כך אבל היא לא מבינה לצערינו ואנחנו לא יודעת מה לעשות בנוגע אליה

זה קורה כמעט כל הזמן וזה כבר לא נעים והיא גם מקשיבה לדברים שזה בנינו ואין בזה צורך לערב אנשים אחרים

אנחנו גם לא רוצות חלילה לפגוע בה ולהגיד לה ישירות שזה מפריעה לנו להיות בחברתה

נשמח לעצה טובה תודה רבה ויום טוב

תשובה

שלום.

קודם כל, ממש כל הכבוד על הרגישות הרבה שלא לפגוע. זה בכלל לא מובן מאליו.

אני חושב שאם תדברו איתה ותסבירו שאתן מאוד שמחות בחברה, אבל לפעמים יש לכן עניינים אישיים, והיא תרגיש שזה נאמר בצורה אמיתית, יש סיכוי שהיא תקבל את זה.

אם זה לא שייך, תנסו למצוא זמנים שאתן יחד בלי ידיעתה.

בהצלחה רבה