אני צריך לעבודה שלוש שמות של אנשים בתורה שיש להם מדרש על השם שלהם

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 24/02/22 10:23 כג באדר א'

שאלה

אני צריך שלושה שמות של אנשים בתנ"ך שיש להם מדרש על השם שלהם. פלוס פרוש.

אתה רב גדול תוכל לעזור לי בבקשה

תשובה

שלום וברכה,

מקווה שהבנתי את בקשתך:

אברהם (אברם) -

הגמרא (תלמוד בבלי מסכת ברכות דף יג עמוד א) כותבת:

"אברם הוא אברהם, בתחלה נעשה אב לארם, ולבסוף נעשה אב לכל העולם כולו".

שרה (שרי) -

הגמרא (תלמוד בבלי מסכת ברכות דף יג עמוד א) כותבת:

"שרי היא שרה, בתחלה נעשית שרי לאומתה, ולבסוף נעשית שרה לכל העולם כולו".

יעקב -

כתוב בתורה (ספר בראשית פרק כה פסוק כו):

"וְאַחֲרֵי כֵן יָצָא אָחִיו וְיָדוֹ אֹחֶזֶת בַּעֲקֵב עֵשָׂו וַיִּקְרָא שְׁמוֹ יַעֲקֹב"

וכותב המדרש פרקי דרבי אליעזר פרק לב:

"מֶה עָשָׂה יַעֲקֹב אָבִינוּ? אָחַז בַּעֲקֵב עֵשָׂו לְהַפִּילוֹ, שֶׁנֶּאֱמַר שם כו וְיָדוֹ אֹחֶזֶת בַּעֲקֵב עֵשָׂו".