אמונה בזמן השואה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 29/01/18 22:28 יג בשבט התשעח

שאלה

היי תודה על הזמן הפנוי וההשקעה זה לא ברור מאליו.

אני בכיתה י'א ואנחנו לומדות על השואה, תאמת שזה לא התחיל מכאן זה התחיל הרבה לפני אני בחורה מאוד רגישה בכללי ובפרט לשואה.

השאלה שלי היא איך זה הגיוני שריבונו של עולם עשה את הדבר הזוועתי הזה שניקרא השואה??

ששאלתי את אבא שלי שיחי את השאלה הוא הסביר לי שזה כל מיני תוצאות שה עשה בעקבות העברות שעשינו בגלות. וגם שהוא הזהיר אותנו בכל מיני דברים אבל עדיין רצח כמעט עולמי כזה נוראי שלא ניתפס מעולם. זה הגיוני?? אני יודעת שהיו ניסים בשואה והכל אבל וואלה זה נישמע רק במקרה .. כי אפשר למצוא בכל דבר משו טוב וזה עדיין לא ניתפס בעניי.

ואני יגיד לך תאמת אני מפחדת לצאת למסע של פולין שאני לא יצא איזה אתאיסטית או משו..

טוב מקווה שהבנת אותי. ממש אשמח אם תעני לי בהקדם. תודה על הסבלנות.

תשובה

לשואלת שלום, תודה רבה על החיזוק. ברוכה תהיי.

אני מבין את הקושי שלך באמונה. לפעמים אנחנו נתקלים בעוול נוראי ושואלים: "איפה בעל הבית"?

אני רוצה לספר לך על אברהם אבינו, שהמדרש מספר שגם הוא, ממש כמונו, "ראה בירה דולקת", הוא ראה אנדרלמוסיה בעולם, שריפה. ושאל "יכול בירה בלא מנהיג"? יש מצב שאין לעולם בעל הבית?

והתשובה של ה' הייתה: הנה אני, כאן. מחכה למישהו שיציל את הבירה שלי.

נחזור לעניין שלנו. מצד אחר, השואה היא ההוכחה הגדולה ביותר שיש א-להים. איך דבר כזה יכול לקרות, בלי מישהו שישגיח?

אבל איך יכול להיות כל כך הרבה רוע?

את החשבונות של ה' אנחנו לא יודעים. לא יודעים למה ראובן נשחט במשרפות, ושמעון ניצל בנס בקפיצה מרכבת. אין לנו מושג. אבל דבר אחד ברור לנו: הקדוש ברוך הוא אחראי לכל הסיפור הזה.

מי שמספר לך שהוא יודע למה זה קרה, אל תאמיני לו.

לקראת הנסיעה לפולין, הייתי מציע לכן לשבת ולחשוב: מה זה אומר כשמגיעים לי דברים רעים? האם זה אומר שאין לי השגחה? או אולי דווקא בדיוק להיפך, 'הנה הוא פה'?

בהצלחה רבה, מקווה שתחזרו מלאות אמונה ומורשת.

-ניתן לשאול שאלת המשך בנפרד-