אכילה אצל המשפחה החילונית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 29/09/21 11:44 כג בתשרי התשפב

שאלה

שלום רב

אני מגיע מבית חילוני, ההורים שלי שומרים כשרות אבל לא חלב ובשר, כמובן לא מבשלים יחד אבל לא מחכים בין לבין. ככה גם כל המשפחה המורחבת שלי, (סבתא וסבתא, אחים דודים וכו..) כולם אוכלים כשר אבל אין הפרדה בין חלב לבשר ואין סכום נפרד.

הכרתי בחורה שהגיעה מבית דתי, אך עם הזמן נתקלנו בבעיות בגלל השוני שקיים בינינו (חילוני-דתי).

הבעיה הכי גדולה היא שהיא לא יכולה לאכול אצלי ולא אצל המשפחה שלי בגלל שאין הפרדה בכלים.

זה יוצר מצב קשה ולא נעים כי היא לא יכולה לאכול בארוחות משפחתיות וסתם ככה שאוכלים אצלי בבית.

השאלה שלי היא האם באמת אסור לאכול בגלל שאין הפרדה בכלים? אצלי בבית עוד אפשר לקיים את ההפרדה הזאת, אבל אצל המשפחה שלי לא כי אי אפשר להכריח אנשים לעשות דברים שהם לא מאמינים בהם.

ואם אוכלים מכלים חד פעמיים? אך ידוע שהאוכל נעשה בכלים ללא הפרדה, מותר להקל במצב כזה?

תשובה

לשואל היקר שלום,

אכן היא צודקת ואסור לאכול בבית שלא מפרידים בו בין כלי בשר לכלי חלב.

אנחנו לא מכריחים אף אחד שום דבר, אבל אם המשפחה שלך רוצה לארח את חברתך, עליהם לכבד אותה ואת אמונתה. זה לא הוגן לומר שחוסר הכבוד הוא בכיוון ההפוך, זה עיוות.

אין שום כפיה והכרח, יש אמירה פשוטה: אתם רוצים לארח אותי, בשמחה רבה, לפי הכללים שקבעה התורה.

כשאוכלים מכלים חד פעמיים זה לא פותר את כל העניין כי יש כלי בישול שהם רב פעמיים, וכן תנור ומוצרי מטבח.

אני ממליץ לכם לקבל הדרכה מפורטת מרב כדי להשכין שלום ושלווה בזוגיות ומול המשפחה.

בהצלחה.