בריא גם בחנוכה : מתכון לדונאטס רו טבעוני

רגע לפני שאתם מתחילים לטגן עוד סופגניה או ספינג או לביבות בטעמים שונים, נסו את המתכון הבא לסופגניה קצת אחרת וטעימה לא פחות

חדשות כיפה אבי ז´אן לוי 18/12/14 17:07 כו בכסלו התשעה

בריא גם בחנוכה : מתכון לדונאטס רו טבעוני
אבי זאן לוי, צילום: אבי זאן לוי

מצרכים

- לדונאטס -

  • 1.5 כוסות אגוז מלך
  • 1.5 כוסות שבבי קוקוס יבש
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן
  • 1/4 כוס סלק אדום מגורד
  • 1/2 כוס גזר מגורד
  • 8-10 תמרים (מג'הול) שהיו ספוגים במים כ-חצי שעה
  • 1/2 כוס חלב קוקוס / סויה / שקדים
  • 1/3 כוס שמן קוקוס מומס
  • קורט מלח

- לציפוי -

  • 3/4 כוס חלב קוקוס / סויה / שקדים
  • 10-12 תמרים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

אם לא תנסו, איך תדעו ?(צילום: אבי זאן לוי)

אופן ההכנה (מאוד פשוט ומהיר :))

- דונאטס -

1. להכניס את כל מצרכי הדונאטס למעבד מזון ולטחון עד קבלת עיסה "בצקית"
2. לשטח את העיסה על משטח בצורה ריבועית בגובה של כ 1ס"מ ולהכניס למקפיא ל 10 דקות להתמצקות.
3. להוציא מהמקפיא ולקרוץ עיגולים (רינג או קורצן דונאטס)
4. לאחר שסיימנו לקרוץ את כל הדונאטס, נכניס למקפיא למשך כשעתיים.

-ציפוי -

גם תהליך זה פשוט מאוד וכל שיש לעשות הוא
1. להכניס למעבד מזון או בלנדר מהיר את התמרים, חלב הקוקוס ותמצית הוניל ולטחון עד לקבלת קרם חלק (במידת הצורך ניתן להוסיף עוד כ- 1/4 כוס חלב קוקוס)
2. להוציא (אחרי שעתיים זוכרים) מהמקפיא את הדונאטס ולטבול אותם בקרם התמרים.

ניתן לפזר מעל שבבי קוקוס, קקאו, פירות ועוד וככל העולה על הדימיון

בתאבון וחג אורים שמח!

המתכון באדיבות אבי ז'אן לוי - רו פוד שף, יועץ ויוצר קולינרי טבעוני, מנחה קורסים וסדנאות לאוכל בריא יצירתי