חמץ שעבר עליו הפסח

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 01/11/05 22:58 כט בתשרי התשסו

שאלה

שלום לכבוד הרב!

לפעמים אנשים מביאים לנו לבית קרקרים, ממתקים, פיצוחים וכדומה שיתכן נשארו מלפני פסח. האם יש לחשוש במקרה הזה מחמץ שעעבר עליו הפסח או שבגלל שכבר עברו יותר מארבע חודשים אין בזה בעיה?

אם אני מתארחת אצל אנשים והם מציעים לי אוכל שיתכן שהוא חמץ שעבר עליו הפסח כמו פיצוחים יבשים עם קמח וכדומה, האם יש לחשוש בעניין זה או שמותר לאכול שכבר עבר הרב זמן מפסח?

תודה רבה.

תשובה

בעז"ה

שלום רב,

מכיוון שעברו כבר 7 חודשים מאז פסח סביר להניח שרוב המוצרים נרכשו לאחר החג ואין איתם בעיה.
אם יש מוצר מסוים שידוע שהיה לפני הפסח ברשותו שליהודי שלא מוכר חמץ- אזי הוא אסור.

כנ"ל לגבי אם מתארחים אצל אנשים אחרים- צריך לשער אם זהו מוצר שיש סיכוי שנקנה עוד לפני הפסח.
היום ברוך ה´ יש שפע ואנשים קונים מוצרים טריים כל הזמן ולכן אלא אם יש חשש רציני ומוצק שהחמץ הוא מלפני הפסח- אין בעיה.

בברכת התורה,

בניהו ברונר

צפת