מזלות

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 01/01/04 19:26 ז בטבת התשסד

שאלה

"ישראל מעל המזלות", מכאן שיש עניין במזלות אחרת לא היה צורך באימרה זו.

שאלתי היא, כיצד להתייחס למזלות בכלל, ובעניין התאמה בין בני זוג בפרט.

אציין בזאת כי מאפייני המזל שלי אכן תואמים את תכונותיי ולכן מטריד אותי עניין זה.

תודה מראש.

chd

תשובה

שלום רב:המקובל להסביר שאין מזל לכלל ישראל אבל לכל יחיד ויחיד בוודאי שיש מזל כי הרי 3 דברים תלויים במזל והם בנים מזונות וחיים. אלא שגם לאדם הפרטי יש לו אפשרות להתעלות מעל מזלו ע"י תפילה וקיום תורה ומצוות כמו אברהם אבינו, יחד עם זאת יש גם בהחלט השפעה של המזל של אותו החודש שכל אחד נולד בו.
מיכאל ברום.