שאלה
שלום האם במוצרים אפויים כמן בייגל פסטה ודפי לזניה תוצרת חוץ האם כשרות כמו הרבנות הראשית לישראל" ו"ללא חשש
היא מספיקה?חדש"ו"אפיית ישראל"
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
תשובה
בבישול עכו"ם יש שתי שיטות.
אשכנזים- די בהדלקת האש\תנור.
ספרדים- היהודי צריך לשים את המוצר על האש.
הרה"ר לא נותנת כשרות אלא רק "אישור" על מוצר שיש עליו הכשר אחר שמקובל על הרה"ר.
הרה"ר נותנת "אישור" כאשר בישול ישראל היא רק לפי האשכנזים, ולכן ספרדים צריכים להיזהר ולבדוק היטב מול גוף הכשרות שנותן את ההכשר.
גבי איסור "חדש" הרה"ר אומרת שהיא נותנת "אישור" רק כאשר אין חשש חדש.