בריאת העולם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/01/17 13:42 כ בטבת התשעז

שאלה

שלום הרב. ביום השני בבריאת העולם לא נאמר כי טוב מכיוון שה' לא סיים את מלאכתו באותו היום. השאלה שלי היא-למה ה' לא סיים ? מה מנע ממנו לסיים ? נשמע כאילו הוא לא הספיק מה שתיכנן אז דחה למחרת ליום השלישי..קצת לא מסתדר לי..תודה !

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל הפירוש הוא הפוך.
הקב"ה לא סיים, כי הוא לא רצה לומר על מה שאירע ביום השני - טוב.
אחד המדרשים היפים על כך מבאר שהדבר נוצר בשל העובדה שביום שני נבראה ההפרדה, המחלוקת - בין שמים וארץ, ועל כך הקב"ה לא רצה לומר טוב.

מדרש רבה בראשית - פרשה ד פסקה ו
למה אין כתיב בשני כי טוב ?
...רבי חנינא אומר שבו נבראת מחלוקת שנאמר ויהי מבדיל בין מים למים.
א"ר טביומי אם מחלוקת שהיא לתקונו של עולם ולישובו אין בה כי טוב מחלוקת שהיא לערבובו על אחת כמה וכמה...

כל טוב, ויישר כוח על השאלה