קבורת שיליה ומתן מעשר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/01/17 12:45 יח בטבת התשעז

שאלה

שלום רב

א.אשתי ילדה בשעה טובה בבית. את השליה שמנו בקופסת פלסטיק אטומה ושמרנו בפריזר.. האם צריך לקבור אותה? (עד כמה שידוע לי אי אפשר לזרוק סתם ככה לפח) במידה וצריך לקבור האם צריך במקום מסויים? אולי מקום שאנשים לא הולכים בו בד"כ או שבגינת הבניין זה גם בסדר אם זה בור יחסית עמוק?

ב. מעשר כספים. אני גנן עצמאי. מאוד רוצה לתת מעשר אבל בקושי יש עבודה בחורף ואנחנו במינוס (נשוי 2) ואשתי בחופשת לידה ולא עובדת והיחתה לפני כן סטודנטית ולכן גם לא מקבלת קצבת לידה.

מה לעשות? האם לתת בכל זאת? האם לתת כלשהו? האם בכלל מותר לי לתת במצבינו?

תודה רבה, נדב

תשובה

שלום

א. יש שנהגו לקבור השליה אחר הלידה, אך מעיקר הדין לא חייבים. אם קוברים, עשו זאת בקרקע שבעליה אינם מתנגדים לשימוש זה.

ב. תנו צדקה כפי היכולת, אין צורך בעשירית

כל טוב