צניעות

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 08/12/16 09:12 ח בכסלו התשעז

שאלה

האם מותר ללבוש חצאית אלאדין מקסי? זה חצאית כמו חצאית רגילה ארוכה עד כפות הרגליים רק בהיא סגורה מלמטה. היא לא מסכירה בכלל מכנסיים

תשובה

בצניעות לנשים יש שלוש שאלות מרכזיות שצריך לשאול:

1. האם הלבוש צנוע ואינו חושף או מבליט את הגוף?
2. האם סגנון הלבוש בולט יחסית לחברה בה מסתובבים?
3. האם יש כאן חשש של "לא ילבש"?

לאור זאת, מעיקר הדין בחצאית אלאדין אין בעיית צניעות כיוון שאינה מבליטה את הגוף וצנועה, היא לא בולטת וגם גברים לא לובשים אותה.

אולם, בגלל שהשאלה האם היא בולטת תלויה במקום המגורים ובאזור שמסתובבים - יש לבדוק טוב האם תהיה בזה בעיה במקומך.

אציין, כי ישנם פוסקים חשובים שמחמירים כיוון שהחצאית שונה מהמקובל, ובכך קיים חוסר צניעות.

ברכה והצלחה
יוגב כהן
הר ברכה