חיידק שעלול לעבור לתינוקות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/04/16 14:09 ב בניסן התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

בעת ביקורי אצל רופא, היה לפני מטופל שנושא חיידק העלול לעבור במגע, גם דרך חפצים. לאחר מכן הייתי עם אותו הבגד בבית עם תינוקות, וידוע שבשבילם הוא עלול להיות מסוכן. התייעצתי עם מומחית בתחום והיא אמרה שהסיכוי הוא קלוש שהזיהום עבר ואין מה לעשות חוץ מלהצטער. השאלה מה מבחינת הלכה אני אמורה לעשות במצב ספק שכזה. והאם אני צריכה להמשיך להיזהר כשאני הולכת לבית זה כדי לא להעביר לאחרים את הזיהום שאני מקווה שלא נמצא.

תודה

תשובה

שלום

יש לברר עם הרופאים האם הסיכוי הוא פחות מאחד לאלף. אם כן, אין צורך לומר דבר. אם הסיכוי גדול מאחד מאלף, יש להתריע שיתרחקו או להחליף בגדים בלי לומר דבר.

כל טוב