חתונה מעורבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/03/16 16:52 יט באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני וארוסתי עומדים לפני חתונה, ושנינו לא דתיים.

אני מגיע ממשפחה חרדית והיא ממשפחה חילונית.

מבחינתנו שהחתונה תהיה מעורבת לגמרי, אך מפאת רצוננו לכבד את הוריי החלטנו לתת ביטוי גם לצד הזה.

לכל אורך הערב תהיה ישיבה נפרדת מאחורי מחיצות ובמקביל ישיבה מעורבת.

יתרה מזאת, החלטנו שבחלק הראשון של החתונה יהיו ריקודים נפרדים ולאחמ"כ נקדיש עוד זמן בהמשך הערב לריקודים נפרדים כשבתווך יהיו ריקודים מעורבים אך מי שיושב באיזור הנפרד לא יפגע מכך.

הוריי החליטו לאיים שאם לא נעשה את כל הריקודים נפרדים הם יקומו וילכו ואיתם חלק נכבד מהמשפחה שלי, והדבר גורם עגמת נפש לי ולארוסתי שמתקשה להבין מדוע למרות שהיא מכבדת אותם הם לא מוכנים לכבד אותנו ורק להישאר מאחורי המחיצה, הרי הם לא נפגעים מכך.

האם יש צד להקל עבורם שישארו מאחורי המחיצה בזמן הריקודים?

הדבר מאוד חשוב, מכיוון שבמידה והם יילכו זה ייצור קרע שירחיק אותנו מהמשפחה וימאיס עליה את הדת לגמרי.

אשמח לתשובה

תשובה

שלום

אוירה של ריקודים מעורבים ושירים חילוניים רועשים, גם כאשר לא רואים אותם, אינה מאפשרת לאנשים יראי שמים להשאר במקום. זוהי אוירה הפוכה מהדרכת התורה 'והצנע לכת עם אלהיך', ובמיוחד כשאתה יודע כיצד נראים ריקודים כאלו וכיצד חלק מהנשים לבושות.

זו אינה התנהגות דווקאית של הוריך, אלא תגובה מאד טבעית ואמיתית ברוח התורה. הם אינם יכולים לשבת ולשמוע ולחוש אוירה כל כך מנגדת את יסוד חייהם, כאשר בנם עומד במרכז העניין.
אל תכריח אותם לבחור בינך ובין אמונתנו, משום שהם לא יבחרו בך, וכולם יצאו ניזוקים מכך.

עשו יחד צעד נוסף עבור כיבוד אב ואם, ובע"ה יה"ר שהנישואין יעלו יפה לאורך שנים.

כל טוב