איך מניחים תפילין של יד אם שריר הקיבורת חלש ורפוי ביותר?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/02/15 17:44 ג באדר התשעה

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

אני מוצא את הנחת התפילין של היד בעייתית מאוד אצלי היות ואיני אדם שרירי ושריר הקיבורת (שריר הזרוע הדו-ראשי) רפוי וחלש ביותר ואני מוצא את התפילין של יד מתנועעים על היד ולא צמודים ממש כפי שנדרש אפילו כשאני מהדק חזק. מה ניתן לעשות והאם הנחת התפילין במצב הזה עדיין נחשבת ואולי זה בגדר אנוס?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

הנחת תפילין כזו נחשבת, בשל העובדה שזה מה שידך מאפשרת. הלוא אינך יכול לעשות משהו למעלה מזה, וזו הדרך בה הנחת התפילין שלך מתקיימת.

כל טוב