קיום מצוות בחלל

חדשות כיפה הרב דוד לוי 20/11/14 11:56 כז בחשון התשעה

שאלה

שמעתי שחיל האוויר ותע"ש מתכוונים להקים בסיס חלל בנגב עד שנת תשע"ח (2018 למניינם) ולכן עלו כמה שאלות:

1. האם ע"פ ההלכה יש רשות לאדם להשתמש בגרמי השמים- עצם ההמצאות בחלל או נטילת בלעים ודגימות קרקע

2. האם יש חיוב מצוות בחלל (הרב בנציון פירר, הרב כשר, הרב גורן)

3. כיצד מתקיימות מצוות התלויות בזמן (ק"ש, תפילה, שבת וחגים)

4. האם מותר לנסוע במעבורת חלל כשידוע מראש שיצטרך לנסוע בה בשבת.

5. האם אדם העומד על הירח (או לידו) מברך ברכת הלבנה

תשובה

שלום לך

1. בהחלט מותר ואולי גם הנהגה טובה לעשות זאת.
2. יש חובת קיום מצוות - לא תמיד זה מעשי לפחות לגבי מצוות התלויות בזמן.
בכל מקרה בסיס חלל אינו עדין אנשים הגרים בחלל.

3. כבר נכתבו על כך תשובות רבות - חבל שאחזור על כך.

4. תעיין בשולחן ערוך הלכות שבת לגבי הפלגה בספינה באלו ימים מותר ותלמד משם גם לכאן.

5. נראה שפשוט שלא שהרי היא לא מתחדש עבורו וברכת הלבנה היא על חידושה עבורינו

בברכה דוד לוי