שימוש בחומרי הוראה ללא רשות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 22/09/14 22:19 כז באלול התשעד

שאלה

בסוף שנה זו הפסקתי ללמד בבית ספר מסוים. בפגישה עם תלמידות מבית הספר שאלתי , מי מלמדת אותן השנה ואיזה חומר? תשובתן היתה שהמורה החדשה מצלמת להן חומרים שלי שעליהם מודפס שמי. יתר על כן, המורה מצלמת גם חומר מתוך ספרים שפרסמתי.

שאלתי:

א. האם מותר למורה לצלם חומרים מתוך ספרים שפרסמתי ללא רשותי?

ב. האם מותר למורה לצלם דפים שחיברתי (שאינם ספר/חוברת) ללא רשותי?

תשובה

שלום לך

לפני לשאול מה מותר ומה אסור אני מציע שתשוחחי עם אותה מורה.

אני מאד שמח כאשר מורים משתמשים בחומרים שכתבתי (אפילו אם הם ימחקו את שמי ויכתבו את שמם)

בבתי הספר בהם לימדתי זה היה מקובל ונפוץ שכל מורה משאיר לכל שאר המורים העתקים מדפי עבודה ומכל דבר שהדפיס לשימושם.

היום זה נעשה באינטרנט ובכל יום אני מקבל הרבה חומר שהכינו מורים לתורה ברחבי הארץ והם מפיצים אותו לשימוש חופשי.

לדעתי - אשריך שזכית ולא כדאי שתשמרי דפים שעמלת לעצמם אלא יגדיל תורה ויאדיר

שנה טובה דוד לוי