מצוות צדקה/תרומה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/12/16 21:45 ז בכסלו התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב.

השאלה נוגעת לנושא עניין תרומת 10% מההכנסה החודשית לטובת צדקה/תרומה לנזקקים.

כאשר הייתי רווק השתדלתי לתרום 10% מהנטו בכול חודש.

לפני זמן מה התחתנתי ב"ה, ולאישתי יש השגות מסוימות על העניין, ואחוז זה נתפס בעיניה כסכום גבוה של הוצאה לצדקה/תרומה.

אני מניח שלא ראוי לתת 10% מההכנסה החודשית בכוח ובלי הסכמה.

כיצד יש לנהוג במקרה זה? האם ניתן לבצע מעין הפרדה על ההכנסות, כך שבעצם אני אתרום "מההכנסה שלי" , ואישתי תתרום כמה שיראה בעיניה מ"ההכנסה שלה" , או שמא ההכנסות הופכות להיות שייכות בעצם לשני בני הזוג, וע"כ כל הוצאה שהיא צריכה להיות מוסכמת על ידי שני הצדדים, כך שכל הוצאה לצדקה/תרומה צריכה גם את אישור האישה?

אשמח להכוונה.

תודה.

תשובה

שלום

אין זה נכון שאינך יכול לתרום ללא הסכמתה, אלא שאכן ראוי להשתדל מאד שלא לעשות כן.

תוכל להציע כך-
את חישוב המעשר הרישמי תעשו לאחר שהכללתם בו חמישים אחוז מהסכום שאתם מוציאים על העשרה לילדים בענייני תורה כגון חוגים, ספרי קודש וכו´.
כך יצא שלמעשה תצטרכו להוציא פחות מעשירית, שכן חלק אתם כבר ממילא מוציאים על חינוך.

אך אתה מצד עצמך, שים סכום קטן בצד מהכנסתך בכל חודש, כמידת חסידות, וידועים דברי התוה"ק עשר ותתעשר, ולא יפול מכל דבריו ארצה. בע"ה גם אשתך תגיע לאמונה תמה יותר בהמשך, אם תקפיד שהכל יהיה בנעם ובמאור פנים.

כל טוב