מסעדה בלי תעודת הכשר

חדשות כיפה הרב אביחי קצין 09/07/03 18:53 ט בתמוז התשסג

שאלה

האם מותר לאכול במסעדה המוכרת אוכל כשר(גם סגור וגם לא סגור) שאין לה תעודת כשרות מסיבות כלכליות או שהם פותחים בשבת? אם אנירואה בעיני שכל האוכל שם כשר האם יש מניעה לאכול שם בגלל טבילת כלים או מראית עין?

תשובה

אין איסור לקנות במקום שפתוח בשבת מבחינה הלכתית.
כמובן שיש עניין להעדיף לקנות במקום שאינו פתוח בשבת על מנת לחזק את המקומות הסגורים בשבת.
עם זאת, מקום שאינו תחת השגחה קשה לראות אם המקום כשר או לא, ולכן אין לאכול בו דברים פתוחים.
במסעדה שאינה כשרה אין ראוי לאכול משום מראית עין.
לאכול בקיוסק או מסעדה שהכלים אינם טבולים, הדבר שנוי במחלוקת הפסוקים ויש על מי לסמוך.
בברכה
אביחי קצין