מכונה לממכר שתיה שהוציאה פחית נוספת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/07/08 10:04 ה בתמוז התשסח

שאלה

שלום,

מקרה: שמתי 5 שקלים במכונה לממכר שתיה, ובמקום פחית אחת יצאו לי 2.

שאלות: האם מותר לי לשתות את הפחית השניה? האם זה גזל /גנבה? מה עלי לעשות עם הפחית השניה? האם מותר לי לקנות שוב במכונה? האם מותר לי לספר על כך לחברים?

שאלתי כבר את השאלה באתר ביום א', אך עד היום לא נעניתי ולכן אני שואל שוב.

תודה.

תשובה

ב"ה

שלום.

אשריך שאתה עושה ניסים ובמקום להוציא פחית אחת הוצאת שתיים.!!!

וכעת ברצינות- אתה יכול להשתמש בפחית ותכניס 5 שקלים למכונה או שתתן למפעיל 5 שקלים וכדומה.
ואם קרה שפעם המכונה "בלעה" לך 5 שקלים בלי לתת פחית אז אתה יכול לעשות קיזוז על חשבון הפעם ההיא.

ואם אין לך טלפון של המפעיל ואין שום יד מכוונת אז אתה לא חייב לחכות שם יום ולילה עד שיבואו לרוקן את המכונה ואתה יכול להשתמש בפחית.

לרוויה,

עוזיאל אליהו,

.