הלכות אוכל ושבת בתאילנד

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/07/09 16:43 טז בתמוז התשסט

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום רב,

אני טס ב"ע לטיול בחו"ל ורציתי לדעת מספר דברים:

א. פעם שמעתי לגבי לחם שבחו"ל שמותר לאכול, האם זה נכון ומניין ההיתר בכלל? (ד"א אני טס לתאילנד)

ב. לגבי טלטול בשבת אני אהיה שם גם שבתות האם יש עניין טלטול גם שם ומה עלי לעשות על מנת להימנע מזה?

ג. שאלה אחרונה היא האם יהיה מותר לי לשתות שייקים ומיצים טבעיים שהם מכינים ואני רואה במו עיני???

תודה רבה, אשמח לתשובה בהקדם.

תשובה

שלום

א.לדעת השו"ע אם אין ברירה בלבד, מותר לאכול פת עכו"ם, ובלבד שהיא ממאפיה ולא מבעל הבית.
לדעת הרמ"א מותר לאכול פת עכו"ם גם אם יש ברירה פחות נוחה לאכול פת ישראל. (יו"ד סקי"ב ס"א)
הספרדים נהגו כשו"ע, האשכנזים כרמ"א.

אמנם, עליך לבדוק שהפת נעשית ממאפיה עם פיקוח כך שהקמח אינו יושב בשמש ומתליע.

ב.אסור לטלטל חפץ יותר מד' אמות (כשני מטר), ואסור להעביר חפץ מרשות לרשות. על כן, או שתקיף את המחנה בעירוב (למד הלכות עירוב), או שלא תזיז דבר חוץ מהבגדים אשר עליך.

ג.מותר, ובלבד שאתה רואה בעיניך, ושהכוס נקיה ורחוצה היטב, או חד פעמית.

כל טוב