ברכות- אחת ממצוות דרבנן!

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/05/13 22:49 טז בסיון התשעג

שאלה

ב"ה

שלום רב!

לאחרונה התחדש לי שיש 7 מצוות מדרבנן, שלא כתובות בתורה ואחת מהן היא ברכות (חוץ מברכת המזון). אם כך- לכאורה יוצא שלפי התורה עצמה לא היינו צריכים לברך לפני ואחרי כל דבר. הרי זה שינוי עצום! יש המון המון חלקים בהלכה היהודית שעוסקים בברכות, בזמן, בכמות ובשיעור וכו' ולכאורה לפי התורה זה לא אמור להיות!. אני יודעת שה' רצה שחכמים יורו כך, שהרי בתורה עצמה כתוב שיש לעשות ככל מה שאמרו לנו חכמינו, אבל עדיין זה מוזר מאד!.

ד"א- האם אסור להיות בשירותים יחפים? שמעתי כך פעם ואיני יודעת האם זה סתם דבר או אכן הלכה או מנהג?

תודה רבה!

תשובה

שלום

א.ברכת המזון היא מדאורייתא, ושאר הברכות דרבנן לרוב הפוסקים. התורה התיחסה לברכה המרכזית על לחם, וחז"ל התיחסו לברכות על התוספות. תושב"ע מביאה את כוונת רבש"ע הרחבה, שבאה בצורה תמציתית בלבד בתושב"כ. יש להזהר מדברי סופרים החביבים כדברי תורה, כך רבש"ע רצה להופיע את רצונו בעולמו בדירוג שכזה.

ב.מותר, יש שנהגו להמנע

כל טוב