בן זוג- שמירת שבת

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 30/01/16 19:31 כ בשבט התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני נמצאת בפני דילמה שכל החלטה תשפיע רבות על העתיד שלי, חשבתי אולי אתה תוכל לכוון אותי בהחלטה שלי.

אני והבן זוג שלי יוצאים 4 שנים ולפני חודשיים התארסנו, אני באה ממשפחה מסורתית והוא בא ממשפחה חרדית, במהלך השנים התחזקתי עם הדת ולקחתי על עצמי לשמור את השבת לעומת זאת, הבן זוג שלי החל בדיוק ההפך והחל לחלל את השבת] זה החל מעישון, לדבר עם חבריו בפלאפון ולבסוף לנסוע אתם לטיולים בשבת, דיברתי על זה עם הבן זוג ואמרתי ו שמפריע לי שהוא מחלל את השבת,הוא אמר שאני לא יכולה להבין אותו בעניין הזה כי ממקום שהוא בא זה הרס לו את החשק לשמור את השבת, אבל בעז"ה שנתחתן הוא ישמור שבת כי זה יהיה איתי ואנחנו נשמור לפי הדרך שנו, ושהוא מאמין באורח חיים דתי והוא רוצה שילדיו יתחנכו בדרך הזו. לאחר חשיבה מרובה על עניין הזה הבנתי עם עצמי שהוא לא באמת רוצה לשמור שבת כי אם הוא באמת היה מאמין בדרך הזו שהיא הנכונה והטובה הוא היה מתחיל אותה עכשיו ולא מחכה עד לחתונה, לאחר כן קיימתי איתו עוד שיחה על זה, ואמרתי לו שכדאי שניפרד כיוון שכל אחד מאמין בדרך שונה מאחר וזה בסדר, אבל אני לא מאמינה שתשמור שבת אחרי החתונה כי אחרת הוא היה פועל אחרת.

לאחר כמה ימים הוא דיבר איתי ואמר שהוא מוכן להשתדל לשמור שבת בשביל הקשר שלנו, אבל שוב אם הוא שומר שבת עבורי אך לא עבור עצמו אני בספק כמה זמן זה יחזיק מעמד.

מה דעתך בעניין? האם זה נכון להיפרד עקב העניין הזה? האם לתת לו הזדמנות לשמור שבת?

תודה ושבוע טוב

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

בענינים כאלה אי אפשר לסמוך על הבטחות שלפני החתונה,

קשה לאדם להשתנות ובפרט בדבר שהוא לא מעונין להשתנות וגם סבל ממנו בעבר,

את צריכה לצאת מנקודת הנחה שהוא לא ישמור שבת ומכן לקבל את ההחלטה,

אם השבת חשובה לך ואת במגמת עליה אני לא רואה איך אפשר לבנות קשר כזה.

בברכה,

דני ארגמן