לימוד תורה מגוי

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 02/10/17 07:27 יב בתשרי התשעח

שאלה

שלום רב.

האם מותר ללמוד תורה שגוי או אדם שאינו שומר תורה וממצוות כתב (חידש, או סידר(ערך))

או לצפות בשיעור תורה או להאזין לשיעור תורה של גוי או אדם שאינו שומר תורה ומצוות שהשיעור מוקלט לא בשידור חי ?

אשמח לקבל מקורות.

תודה רבה.

תשובה

לשואל שלום רב.

אין איסור עקרוני לשמוע פירוש מאדם שאינו מאמין. הפירוש לא "נטמא" חס וחלילה בגלל מי שאמר אותו, ואם הפירוש נכון וראוי. אז למה לא "ושמע האמת מפי מי שאמרה".

הבעיה היא שיש בכך סיכון. לפעמים יש פרשנויות מטעות, שבנויות על כפירה או מוליכות אליה. יש לפעמים פרשנויות שמבוססות על תפישות נווצריות וכד'. צריך ידע מסויים בשביל להבחין בכך, וכן צריך יכולת להתמודד.

כמו כן יש לפעמים מאמרים ושיעורים שמלאים בזלזול בתנ"ך ובכותביו.

לכן צריך כאן קריאה זהירה וביקורתית. ואתה צריך לבחון את עצמך האם אתה יכול להתמודד והאם זה לא יבלבל אותך, ובהתאם לכך להחליט האם לקרוא או לא.

בברכה

אפי קיציס