דין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/03/18 14:50 ב בניסן התשעח

שאלה

שלום,

קניתי מחנות כלשהי תנור חשמל,

מהיום הראשון התנור היה תקול,

מהחנות הפנו אותי לחברת השרות שעשו הכל שלא לתת שרות,

לאחר דין ודברים ומספר פעמים שהגעתי לחנות תבעתי את חברת השירות ואת החנות בתביעות קטנות.

לאחר שני דיונים שבעל החנות לא הגיע השופט פסק שבעל החנות ישלם 750 שח וחברת השרות 5000.

בעל החנות לא מוכן לשלם ואומר כי אני גזלתי אותו והוא רק המתווך,

מה דין תורה האם הוא חייב או שמא לוותר לו.

ידוע שהייתי צריך ללכת לדין תורה, אך לא הסתייע.

איציק

תשובה

שלום וברכה

בשל העובדה שלא שמעתי את שני הצדדים - אני לא יכול לפסוק פסק דין.

מבחינה הלכתית, אתה בוודאי לא גזלת אותו.

בית המשפט לתביעות קטנות הוא בעל סמכות הלכתית, בשל העובדה שהצדדים קיבלו אותו עליהם, בעיקר במצבים בהם לא ניתן ללכת לדין תורה (וכאן לא ניתן היה, כי החברה לא הייתה מסכימה).

ביסודו של דבר, הוא פועל מכוח סוג של בוררות, המוכרת בהלכה, והוא הרבה פחות בעייתי מדין ״ערכאות״ שמיחסים לבתי המשפט בישראל.

על כן, לכאורה, הוא חייב לשלם לך את הפיצוי.

אלא שלא שמעתי את הצד השני, ולכן זה לא פסק דין.

כל טוב