מג'דרה קינואה (קינואה עם עדשים)

חדשות כיפה כלהכלה1 13/11/12 21:13 כח בחשון התשעג

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

1 כוס עדשים ירוקות

2 כוסות קינואה

1 בצל בינוני

מלח

אבקת שום

כמון

פלפל שחור (לא חובה)

הוראות הכנה

משרים את העדשים במים לשעתיים (לא חובה)

שמים את העדשים בסיר עם מים (שהמים יהיו ס"מ מעל העדשים).

מרתיחים את העדשים כ-20 דק´ עד שיתרככו.

בינתיים קוצצים בצל ומטגנים בכלי שטוח ורחב (סוטאז´).

כשהבצל מזהיב מוסיפים את הקינואה והעדשים ומערבבים כ-2 דקות.

לאחר מכן מוסיפים מים שיהיו בגובה ס"מ מעל התערובת (כמו לאורז) ומוסיפים את התבלינים והמלח.

מערבבים קלות ומבשלים על אש בינונית עד שהמים מתאדים.

כשהמים מתאדים מחכים 10 דק´, מרימים את המכסה ומערבבים.

בתאבון

הערות

המתכון באדיבות מתכון למג´דרה שמצאתי באינטרנט עם שדרוג שלי

כתבות נוספות