הכתבת המדינית של חדשות 13 מוריה אסרף התלוותה לראש הממשלה נתניהו בביקורו בוושינגטון, לצידה של שליחת הערוץ לארצות הברית נריה קראוס. כשהשתיים עלו יחד לשידור אסרף נתפסה שקועה במסך הטלפון שלה במשך 20 שניות לפחות, כשהיא לא מרימה את עיניה אל המצלמה או אל קראוס שעומדת לצידה, וגרמה לרבים ברשת לזעם.

זעם ברשת על מוריה אסרף: "אם הייתי בהנהלת ערוץ 13 הייתי מזמין אותה לשימוע"

"אם הייתי בהנהלת ערוץ 13, רק על הדבר הזה שהפוסטמה החצופה בוכיה אסרף עושה בזמן שנריה מדברת, הייתי מזמין אותה לשימוע לפני פיטורים מיד עם הנחיתה", כתב גולש אחד בחריפות, "אם היא הייתה עובדת בגוף תקשורת אמריקאי הייתה מחכה לה הודעת טקסט שהיא מפוטרת מיד בסוף השידור. אפס מקצועיות. ביביסטית עלובה".

שדרן הספורט משה פרימו כתב: "אמת. זה נראה לא טוב, שתיהן מחזיקות את אותו מיקרופון של ערוץ 13, צריכה מדי פעם להסתכל עליה להנהן בראש אבל בטח לא להביט על הטלפון שלה בזמן שהקולגה מדברת". גולשת אחרת כתבה: "היא תמיד מתנהגת בזלזול עם נריה. כזו דוחה אין לתאר, ואחר הוסיף: "היא מתנשאת, חצופה, לא קולגיאלית, חושבת שהיא לפחות ברברה וולטרס".

היה גם מי שהתייחס לתופעה עצמה, שלא נכונה רק לאסרף אלא לכתבי חדשות רבים בערוצים שונים: "כל התרבות הזו של הטלפונים בשידור - שהרי מה הגיוני יותר מלשדר בלייב ידיעה שכרגע סימסו לך ואין לך איך לבדוק את המהימנות שלה - איזו שכונה התקשורת הישראלית, איזו בושה".