מגי טביבי השתוללה: "צביעות"

מגישת המהדורה המרכזית של ערוץ 14 הזדעזעה מהמקרה בו כתב הכנסת של הערוץ הגיע לסקר את הפריימריז של מפלגת "הדמוקרטים" ולא הורשה להיכנס

חדשות כיפה חדשות כיפה 21/07/26 13:01 ז באב התשפו | עודכן בתאריך 21/07/26 17:10

מגי טביבי השתוללה: "צביעות"
מגי טביבי, צילום: ערוץ 14

הפריימריז של מפלגת "הדמוקרטים" התקיימו אתמול (ב') וזכו לסיקור נרחב בתקשורת הישראלית. ערוץ אחד שלא סיקר את הבחירות המקדימות הוא ערוץ 14, שלא הורשה להיכנס לסקר את האירוע. בערוץ ניסו לפנות לבית המשפט, שקרא למפלגה לאפשר לערוץ 14 את הסיקור, אך אלו המשיכו לסרב.

מגי טביבי נדהמה מהאפליה נגד ערוץ 14: "0% דמוקרטיה, 100% צביעות"

בסופו של דבר כתב הכנסת אברהם חסון נשלח אל המקום בניסיון להיכנס, אך נדחה כבר בפתח הדלת בטענה שהוא לא רשום. כשנשאל עם מי אפשר לדבר, לא קיבל תשובה. מגי טביבי, מגישת המהדורה המרכזית של הערוץ, הזדעזעה מהמקרה ושיתפה את הסרטון בחשבון האינסטגרם שלה. "הערב נחסמה כניסתו של צוות חדשות 14 מסיקור הפריימריז במפלגת הדמוקרטים", כתבה, "כך נראה שיעור ב'דמוקרטיה' של 'המחנה הנאור': 0% דמוקרטיה, 100% צביעות".

אחרי הפנייה של ערוץ 14, בית המשפט פנה במסר ברור לדמוקרטים: אפשרו לערוץ 14 לסקר האירוע. בית המשפט קרא למשיבה להגיע להסכמות מיידיות בהתאם לעקרונות חופש העיתונות ופסיקת בג"ץ. במסגרת החלטה דחופה שניתנה בתיק העבירה השופטת עידית קצבוי מסר חד-משמעי לצדדים, ברוח עמדת הערוץ: "מוטב שהצדדים יגיעו להסכמות המאפשרות את סיקור האירוע על ידי המבקשת ברוח פסק הדין בבג"ץ 7232/22." כדי למנוע פגיעה בסיקור בזמן אמת, קצב בית המשפט למשיבה חלון זמנים קצר ביותר והורה לה להגיש את תגובתה עד לשעה 19:45 ככל שלא תגיע להסכמות, ולהיות ערוכה לדיון דחוף.