במהלך הפגנה נגד הגיוס שהתקיימה אתמול (ג') ברחוב אוהל יהושע בירושלים, אוטובוס פגע במספר מפגינים שניסו לחסום את הכביש. יוסף איזנטל, בן 14, נלכד מתחת לאוטובוס ונהרג. נוסף עליו, שלושה בני אדם נוספים נפצעו בדרגות פציעה שונות. בחדשות 12 עסקו בנושא בהרחבה, וכצפוי העניינים התלהטו במהירות.
"אני ממש לא יכולה לשמוע את הויתור הזה על חיי אדם"
הפאנל, יחד עם המגישה קרן מרציאנו והח"כ לשעבר יגאל גואטה, ראיינו את הרב ישראל אריה, דובר המחאה. למרות ההזדעזעות מהמקרה הקשה, סיפר הרב אריה אמירה קשה לא פחות: "הנתונים בשטח הם שרבים מאוד מאוד מאבדים את הדת, ולכן קבעו כל הרבנים שאסור להתגייס לצבא - זה סיכון עצום לדת. אצלנו סיכון לדת הרבה יותר חמור מסיכון ממשי לחיים. 'יהרג ואל יעבור'. כן, אנחנו מעדיפים - אם תשאלי אותי האם אתה מעדיף שבנך חס וחלילה יחיה בלי יהדות או חס וחלילה יקרה לו משהו? אני מעדיף שיקרה לו כל דבר".
הדבר עורר מיד את זעמו של גואטה, המציג גרסה חרדתית ליברלית מעט יותר מזו המסורתית: "הבנו מה שאמרת! הבנו! בשום מקום בתורה לא כתוב לשלוח ילדים בני 14 שיצאו להפגין. מרציאנו ניסתה להחזיר את הראיון למסלולו, אך הודתה שקשה לה עם כך: "בתור אמא ממש קשה לי להקשיב לדברים שאתה אומר, אבל כיוון שאני מכבדת אותך אני אתן לך להשלים את המשפט ובזאת יסתיים הדיון. אני ממש לא יכולה לשמוע את הויתור הזה על חיי אדם וחיי ילדים, אבל בבקשה".
יוסף איזנטל, צילום: פלאש 90, קנבה, באדיבות המשפחה
הרב אריה חזר על דבריו, ועל חשיבות היהדות אל מול חיי אדם. בסוף הראיון אמרה מרציאנו: "הדברים שלך מאוד קשים, אנחנו נישאר חלוקים בנקודה הזאת". למרות שהראיון נגמר, חברי הפאנל נותרו בהלם, ומגישת החדשות סיכמה: "אני לא מאמינה ששמעתי את המשפט הזה".