ערוץ 14 תחת איום בתביעת ענק: "קמפיין פוליטי רווי השמצות"

גדי איזנקוט מאיים לתבוע את ערוץ 14, בטענה למסע פרסומים שקריים ופוליטיים סביב תפקידו בשנת 2021. איזנקוט מבקש לעצור את מה שהוא מכנה "הרעלת השיח" ודורש התנצלות, הסרת תכנים ותרומה של 500 אלף שקלים לנכי צה"ל

חדשות כיפה חדשות כיפה 03/12/25 16:43 יג בכסלו התשפו | עודכן בתאריך 03/12/25 20:09

ערוץ 14 תחת איום בתביעת ענק: "קמפיין פוליטי רווי השמצות"
ערוץ 14, אילוסטרציה, צילום: Yonatan SIndel/Flash90

הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט שלח היום (ד') מכתב התראה לפני תביעה לערוץ 14 ולפרשן הצבאי נועם אמיר, בטענה שמופץ נגדו מסע פרסומים שקריים ומגמתיים. במכתב, טען כי יוחסו לו טענות חסרות בסיס הנוגעות לתפקודו כיו"ר חברה ציבורית בשנת 2021. איזנקוט מגדיר את הפרסומים כ"פרסומים שקריים" ומבהיר כי נעשו "ללא בדיקה וללא סימוכין". לדבריו, מדובר בניסיון מתוזמר לפגוע בשמו הטוב בתקופה פוליטית רגישה.

איזנקוט דורש מערוץ 14 לתרום 500 אלף שקלים לארגון נכי צה"ל

במכתב נכתב כי מדובר ב"קמפיין פוליטי מתוכנן ומתוזמר, רווי השמצות, דברי בלע, שקרים בוטים, חצאי אמיתות ו'רמזים' חסרי יסוד". עורכי דינו של איזנקוט טוענים כי הערוץ מציג מצג כוזב שלפיו הוא קשור לכאורה לחשדות, למרות שלטענתם "אין ולא היה כל קשר לנושא". איזנקוט מוסיף כי הפרסומים נועדו "להשפיע על השיח הציבורי בתקופה בה הציבור נקרא לבחור את מנהיגיו". הוא מתאר את ההתנהלות כלפי כאחת שמשרתת אינטרסים פוליטיים ויוצרת "עננה של חשדות כוזבים".

הרמטכ"ל לשעבר איזנקוט דורש מערוץ 14 להסיר את הפרסומים, להתנצל ולתרום 500 אלף שקלים לארגון נכי צה"ל. "לא אתן יד להמשך הרעלת השיח הציבורי", כתב, והוסיף כי "אסור לשתוק ולעבור לסדר היום כשערוץ תקשורת מפרסם מידע שקרי באופן מודע ומכוון". לדבריו, "מאסנו בשקרים שאומרים לנו מה לחשוב ואיך לחשוב. הגיע הזמן לחזור לאמת, לחזור לעצמנו".